Lehký bramborový salát s chřestem a vejci je osvěžující pokrm, který si můžete dát samotný, nebo jako přílohu k masům.
Potřebujete:
✿ 500 g brambor
✿ 250 g zeleného chřestu
✿ 3 vejce
✿ 2 stonky jarní cibulky
✿ 1 svazek ředkviček
✿ 1 lžíci zeleného hrášku
✿ sůl, pepř
✿ 1 citron
✿ 2 lžíce olivového oleje
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny, uvařte je v osolené vodě a slijte. Vejce uvařte natvrdo, nechte je zchladnout a oloupejte je. Ředkvičky a jarní cibulku omyjte a pokrájejte je na kolečka.
2. Z chřestu odkrojte dřevnaté spodní části a stonek nakrájejte na špalíky. Ty povařte v hrnci v osolené vodě asi 3 minuty a poté slijte. Do hrnce k chřestu přidejte pepř, olivový olej, přiklopte poklicí a protřepejte.
3. Vše nechte vychladnout. Pak dejte do mísy brambory, chřest, hrášek, vajíčka nakrájená na měsíčky, ředkvičky a jarní cibulku. Zakápněte šťávou z citronu, případně dochuťte pepřem a solí, promíchejte a podávejte.
No to si pište, že tohle určitě zkoušim. Vypadá to fakt jednoduchý a rychlý na udělání. A chřest mám mega ráda, takže paráda!
Miluji jarní recepty a tento vypadá skvěle. Chřest je jeden z mých oblíbených jarních ingrediencí, takže tohle je must-try pro mě. Díky za skvělý tip!
To zní skvěle, zrovna jsem hledala něco lehkého a zdravého! Chřest a brambory jsou skvělá kombinace. Už se těším, až ho zkusím.
Zajímavá kombinace ingrediencí, tento recept si rozhodně zaslouží vyzkoušení. Hledám vždy něco nového, co by mohlo oživit můj jídelníček. Děkuji za inspiraci!
Tento recept vyznívá jako ideální jarní občerstvení. Příprava je navíc velice jednoduchá a rychlá. Rozhodně se těším na vyzkoušení.
Jé, to vypadá dobře a navíc jednoduché na přípravu. Musím vyzkoušet, až na trhu seženu chřest. Moc se těším.