Suroviny:
300 g polohrubé mouky 300 g čerstvých jahod 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 80 g másla 2 vejce 1 žloutek 1 prášek do pečiva sůl 1 lžíci hladké mouky na obalení jahod hrubou mouku a máslo na vymazání formy cukr moučka na posypání
Postup: Jahody omyjeme, odstopkujeme a asi 250 gramů rozmačkáme vidličkou.
Tři žloutky utřeme máslem a cukrem, přidáme jahody, mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Do tohoto těsta přihodíme půlky nebo čtvrtky zbylých omytých jahod poprášených hladkou moukou.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme se ve středně vyhřáté troubě na 160 °C asi 40 – 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení a částečném vychladnutí chlebíček vyklopíme.
Nakonec posypeme moučkovým cukrem..