Tento rychlý dezert zvládnete připravit těsně předtím, než k vám dorazí naváštěva.
Suroviny:
20 cukrářských piškotů
20 velkých jahod
250 g mascarpone
2 vanilkové cukry
kakao
čerstvá máta
2 šálky espressa
100 ml smetany ke šlehání
Postup:
Připravte si dva šálky silného espressa. Vyšlehejte smetanu, mascarpone a vanilkové cukry. Jahody rozkrájejte na menší kousky, nejlépe na malé měsíčky. Každý piškot namočte v kávě a začněte skládat menší pyramidu.
Začněte čtyřmi piškoty. Na ně rozvrstvěte krém a proložte jahodami. Poté vyskládejte další čtyři piškoty, aby s těmi spodními vytvořily mřížku. Znovu navrstvěte krém a posypejte ho kakaem. Dezert ozdobte kousky jahod a mátou.
Náš tip: K mascarpone přimíchejte také trochu vanilky.