Studená ovocná polévka – existuje snad lepší osvěžení v teplých dnech?
Potřebujete:
✿ 400 g jahod
✿ 1 rajče
✿ 3 lístky máty + na ozdobu
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ 1 lžičku limetkové šťávy
✿ 4 lžíce medu
✿ 100 ml čerstvé pomerančové šťávy
1. Jahody omyjte, pokrájejte. Rajče omyjte a pokrájejte. Pokrájené jahody s rajčetem dejte do hrnce a podlijte pár lžícemi vody. Přidejte lístky máty, přiveďte vše k varu. Jakmile se směs začne vařit, hned vypněte a nechte zcela vychladnout.
2. K vychladlé směsi přidejte med, citronovou, limetkovou a pomerančovou šťávu a vše rozmixujte tyčovým mixérem do husté a hladké konzistence.
3. Pak přidejte zbývající čerstvé jahody (pár si jich odložte stranou na zdobení) a ještě několika pulzy je promixujte nahrubo. Polévku rozdělte do misek nebo sklenic a ozdobte odloženými jahodami, lístky máty apod.
Fascinuje mě, jak jednoduché a zároveň originální může být gazpacho. Tento recept rozhodně vyzkouším. Líbí se mi, jak se v něm snoubí chutě sladkého a kyselého.
Tento recept vypadá naprosto úžasně! Představa kombinace sladkých jahod a rajčatě s pomerančovou šťávou je velmi lákavá. Už se nemůžu dočkat, až si gazpacho připravím.
Nevěděla jsem, že si můžu udělat gazpacho i se sladkym ovocím. Tento recept vyzkouším, máte tam chybu v čárkách, ale jinak super. Děkuji.
Docela mě překvapilo kombinace jahod s rajčatem, ale vypadá to hodně dobrý. Nemůžu se dočkat, až to zkusim. Moc diky za tip!
Jahodovo-rajčatová gazpacho zní jako perfektní letní osvěžení! Musím vyzkoušet tento recept, díky za inspiraci. Myslím si, že tato kombinace chutí může být opravdu zajímavá.