Koláč můžete kombinovat s ovocem podle sezony. Bude chutnat s meruňkami, malinami i borůvkami.
Suroviny: na 1 plech
Na těsto:
4 vejce
150 g másla
250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
130 g moučkového cukru
Na dohotovení:
500 g jahod
500 g měkkého tvarohu
1 balení červené želatiny
4 lžíce moučkového cukru
Postup:
Změklé máslo utřete s cukrem do nadýchané pěny. Pak do směsi zašlehejte jeden žloutek po druhém. Postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Po částech ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech.
Piškot pečte asi 25 min na 180 OC. Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem. Až těsto vychladne, potřete ho tvarohem. Jahody zbavte stopek a nakrájené je vyskládejte na tvaroh. Dortovou želatinu připravte dle návodu.
Nechte ji vychladnout a pak ji nalejte na jahody. Nechte vše ztuhnout.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 plech: 120 Kč