Zákusek do sklenice, nebo skládaný dortík? Vyberte si sami.
Ingredience:
2 balení cukrářských piškotů
2 silná espressa
2 hrsti čerstvých jahod
3 lžíce cukru Σ 250 ml šlehačky
1 lžička vanilkového extraktu
čerstvé jahody na ozdobu
lístky máty
Postup:
Nejprve si připravte dvě silná espressa a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.
Abyste proces urychlili, dejte espresso do lednice.
V rendlíku rozvařte jahody s cukrem a přidejte trochu vody. Vychladlý rozvar rozmixujte tyčovým mixérem. Šlehačku vyšlehejte společně s vanilkovým extraktem.
Tři piškoty vedle sebe vyskládejte na talíř a pokapejte je nejprve trochou espressa, pak jahodovým rozvarem. Potřete je vyšlehanou šlehačkou a pak kolmo na spodní piškotovou vrstvu naskládejte další tři piškoty.
Opět je pokapejte espressem a jahodovým rozvarem.
Přidejte šlehačku. Nakonec zákusek dozdobte čerstvými nakrájenými jahodami a lístky máty, případně meduňky. Dejte minidortík vychladit alespoň na půl hodiny do lednice. A poté jej můžete vesele servírovat.
Náš tip:
Piškoty rozlámejte na kousky a vyskládejte je společně se šlehačkou do sklenice.