Hodí se hlavně ke snídani, ale určitě jimi nepohrdnete ani ke kávě nebo čaji.
Ingredience:
50 dkg hladké mouky
1 l mléka
1 špetka soli
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce moučkového cukru
2 misky jahod
1 balíček sušeného droždí
300 ml zakysané smetany
olej na smažení
lžíce másla
Postup:
Smíchjete hladkou mouku, mléko, špetku soli, vejce, droždí a moučkový cukr. Nechte kynout alespoň dvacet minut při pokojové teplotě. Misku nakrájených jahod smíchejte s cukrem a osmažte je na másle a vše rozmixujte.
Rozpalte si na pánvi olej a naběračkou vytvářejte menší lívanečky. Osmažte je z obou stran. Poté je potřete zakysanou smetanou, dejte na ně jahody a přelijte jahodovou směsí.
Náš tip:
Místo klasického moučkového cukru zkuste lívance posypat skořicovým cukrem.