Suroviny:
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
4 lžíce cukru
1 lžička kypřicího prášku
4 lžíce polohrubé mouky
Na náplň:
100 g bílé čokolády
200 ml smetany ke šlehání
400 g čerstvých jahod
cukr moučka na poprášení
Postup:
Žloutky vyšlehejte s cukrem na tuhý sníh. Do mouky s kypřicím práškem sníh lehce vmíchejte. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C. Roládu překlopte na čistou utěrku, zarolujte a nechte vychladnout.
Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu, nechte rozpustit, vychladit a pak vyšlehejte do nadýchaného krému. Jahody opláchněte, osušte a nakrájejte na plátky.
Roládu vybalte z utěrky, potřete krémem, poklaďte jahodami, zarolujte a poprašte moučkovým cukrem.
Tip!
Na kakaovou verzi rolády přidejte do korpusu lžíci kakaa a na krém použijte tmavou čokoládu.