Nadýchanou roládu, s chutí čerstvých jahod si zkrátka zamilujete.
Potřebujete:
✿ 80 g hladké mouky
✿ 250 g mascarpone
✿ 1 vanilkový pudink
✿ 6 vajec
✿ 120 g cukru moučky
✿ 250 g smetany ke šlehání
✿ 250 g jahod
✿ lístky máty
1. Smíchejte mouku s pudinkem. Žloutky oddělte od bílků a z bílků ušlehejte sníh. Pak postupně přidávejte cukr a šlehejte ještě asi 2 minuty. V jiné míse vyšlehejte žloutky do pěny a pomalu do nich vmíchejte sníh. Pomocí stěrky zpracujte mouku s pudinkem na tekuté těsto.
2. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 190 °C asi 10 minut. Čistou utěrku posypejte moučkovým cukrem, upečený plát na ni překlopte, stáhněte pečicí papír. Zarolujte a nechte vychladnout.
3. Šlehačku a mascarpone ušlehejte na krém. Roládu rozbalte z utěrky, naneste krém a dvě třetiny jahod. Srolujte, poprašte cukrem, ozdobte jahodami a lístky máty.