Italský dezert připomínající jemný pudink s ovocným želé chutná tak skvěle, že u jedné skleničky málokdy zůstane.
Potřebujete:
✿ 320 ml mléka
✿ 95 g marcipánu
✿ 55 g cukru krupice
✿ 1 vanilkový lusk
✿ 3 plátky želatiny
✿ 250 ml 33% smetany ke šlehání
Pyré:
✿ 900 g jahod
✿ šťávu z ½ citronu
✿ 40 g cukru moučky
✿ pár jahod a lístky bazalky na ozdobu
1. Jahody rozmixujte s citronovou šťávou a moučkovým cukrem na pyré. Do hrnce nalijte mléko, přidejte nakrájený marcipán, cukr, vnitřek vanilkového lusku. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí.
2. Želatinu namočte na 3–5 minut do vody, pak ji vymačkejte a vmíchejte do teplého mléka. Směs přeceďte přes sítko do misky posazené do ledové vody a míchejte, dokud nezačne houstnout.
3. Smetanu ušlehejte dohusta a pak do ní zašlehejte marcipánové mléko. Směs rozdělte do sklenic, navrch dejte pyré a dejte na 4 hodiny do lednice ztuhnout.