Předkrm, který v sobě spojuje jemnost jahod s ostrostí balzamikového octa, vás příjemně překvapí nenadálou lahodností.
Potřebujete:
● 1 bagetu (nebo 4 krajíce bílého chleba)
● 250 g jahod
● 1 lžíci balzamikového octa
● 1 lžíci olivového oleje
● 2 lžičky nasekané bazalky (může být i máta či meduňka, podle chuti)
● 100 g čerstvého sýra (typ žervé)
● sůl
● umletý černý pepř
Postup:
1. Jahody zbavte stopek, omyjte, nakrájejte na plátky nebo na kousky. Dejte je do misky, zakápněte menším množstvím balzamikového octa a větším množstvím oleje, promíchejte a nechte stát.
2. K cibuli a česneku přidejte cuketu a nechte ji asi 2 minuty restovat. Poté vše zalijte vývarem a nechte kolem 20 minut vařit na malém plameni.
3. Bagetu nakrájejte na plátky a ty nasucho opečte na pánvi dozlatova. Opečené plátky bagety bohatě namažte sýrem a do něj poklaďte co nejvíce jahod.
4.Bruschettky mírně pokapejte balzamikovým octem, posypte natrhanými lístky bazalky a velmi jemně je osolte a opepřete.