Osvěžující chuť s vůní léta. Tento netradiční recept si zamilujete.
Ingredience:
3 vejce
200 g másla
1 prášek do pečiva
jahody čerstvé nebo mražené
160 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
2 lžičky citronové šťávy
1 vanilkový cukr
Postup:
Z rozpuštěného másla, cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto.
Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citronovou šťávu a rozdělíme těsto na dvě části. Do jedné přidáme důkladně rozšlehané jahody.
Nejprve do vymazané a vysypané formy nalijeme světlé těsto, na něj pak těsto jahodové.
Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C. Jahodovou bábovku po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvými jahodami.
Příprava: 70 min
Cena: 75 Kč