Sníte- li každý den, byť jen jeden kousek tohoto chutného ovoce, s velkou pravděpodobností se vám vyhnou vleklé zdravotní potíže.
Máte problémy se zácpou? Vyřeší to jablko! Pokud si dáte jablko jemně podušené, pomůže vám zastavit průjem.Urychluje trávení a pročišťuje organismus, proto jsou jablka vynikající prevencí proti vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku.
Protože zvyšují vylučování moči a snižují tvorbu kyseliny močové, jsou prospěšné i při dně a nemoci ledvin.Příznivě ovlivňují nervový systém a jsou vhodná proti nespavosti.
Přivonět k jablečnému koláči nebo k hrnečku jablečného čaje je jako ocitnout se v dětství. Jablko má silné aromatické látky, které vyvolávají uklidňující reakce.Před infarktem vás ale neochrání jen vůně, ale i denní konzumace dvou až tří jablek.
Poměrně vysoký obsah draslíku snížuje riziko cévní mozkové příhody a vhodné jsou i pro diabetiky
Přírodní zubní pasta
Tato přezdívka patří jablku právem.Jedení jablka je přirozenou pomůckou na čištění zubů a ústní dutiny. Jablko je od nepaměti symbolem zdraví a krásy. Lidé ho často považují za fontánu mládí a účinný prostředek v boji proti stárnutí.
Jablka patří mezi nízkokalorické potraviny.Jejich vláknina vyvolává pocit nasycenosti, proto jsou výborným doplňkem stravy při redukčních dietách. I když největší význam pro zdraví má čerstvé jablko, jako pochoutka se používá i upravené.
Rychlý jablečný kompot nebo pyré je oblíbenou přílohou.Pro jemnou chuť je vhodné přidávat jablka do ovocných a zeleninových salátů, ale i do jídel z masa, ryb a drůbeže, kde pokrmu dodají jemnou příchuť. .