Chutná to jako štrúdl, ale štrúdl to není. Takzvaný jablečný crumble, čtěte krambl, vám bude chutnat ještě více.
Ingredience:
3 jablka
7 lžic cukru
1 lžíce rozinek
3 lžíce vlašských ořechů
vanilková nebo kokosová zmrzlina
100 g hrubé mouky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce ovesných vloček
2 lžičky skořice
50 g másla
Postup:
Smíchejte mouku, třtinový cukr, máslo, vločky a skořici s rozpuštěným máslem. Vytvořte drobenku.
Do kastrůlku nasypejte obyčejný cukr a míchejte ho tak dlouho, dokud nevznikne karamel.
Přidejte k němu jedno nastrouhané jablko, další dvě nakrájejte na kostky a rovněž je přidejte do kastrůlku.
Krátce povařte a pak přidejte ořechy a rozinky. Směs přendejte do misek a ozdobte kopečkem zmrzliny.