Zmizí v cukuletu. Jsou krásně křupavé na povrchu a jemné uvnitř.
Na základ:
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
100 g cukru
1 vejce
100 g másla
120 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
2 střední jablka (oloupaná a nakrájená na malé kostičky)
50 g mletých ořechů (vlašské, lískové nebo mandle)
Na posyp:
50 g hladké mouky
30 g másla
30 g cukru
30 g ořechů
Postup:
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidejte vejce, změklé máslo, mléko a vanilkový extrakt.
Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Přidejte na kostičky nakrájená oloupaná jablka a mleté ořechy, zlehka promíchejte.
V další misce si připravte posypku – smíchejte mouku, cukr, máslo a nasekané ořechy. Prsty nebo vidličkou spojte ingredience, aby vznikla drobenková směs.
Těsto rozdělte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky. Navrch každého muffinu přidejte posyp.
Muffiny pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut, dokud nebudou na povrchu zlatavé (upečení můžete zkontrolovat zapíchnutím špejle stejně jako u bábovky). Skvělé budou ke kávě i jako malá svačinka.
Fotograficky by ty muffiny určitě vypadaly výborně! Kombinace ingrediencí musí být úžasná a už se těším, až je vyzkouším!
Hele, to se mi fakt líbí, jabka a oříšky jsou top. Jen škoda, že nemám moc času péct, ale zkusím to naplánovat příští týden.
Tohle zní tak lákavě! Už dlouho jsem hledala recept na muffiny, které budou křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Díky za inspiraci!
Ty mufiny vypadaj fakt skvěle! Miluju kombinaci jablek a ořechů, určitě je vyzkouším, až budu mít v Praze chvilku navíc.