Suroviny: 75 g másla 100 g cukru třinového 225 g hladké mouky 3 lžičky kypřícího prášku špetka soli 225 ml podmáslí 4 jablka ½ lžičky mletého zázvoru Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Formu na osm muffinů vyložíme košíčky. Máslo utřeme ručním elektrickým šlehačem s cukrem do světlé a nadýchané pěny, pak na střídačku přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a podmáslí.
Jablíčka vždy v půli rozřízneme a z prostředka nakrájíme tenké plátky (některé včetně stopky), zbytek jablek pokrájíme na drobné kostičky.
Odebereme jich asi 100–150 g a smíchané s mletým zázvorem je přidáme do těsta. To rozdělíme do košíčku a ozdobíme je plátky. Pečeme 25 minut dozlatova.