Nadýchaným a vláčným lívancům dodají jablka šťavnatost a skořice je hezky ovoní. Taková snídaně vám hned zlepší den.
Potřebujete:
✿ 300 g jablek
✿ 1 hrnek mléka
✿ 80 g cukru krupice
✿ 160 g hrubé mouky
✿ 1 lžičku kypřicího prášku
✿ 2 vejce
✿ olej
✿ skořicový cukr
1. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. V míse prošlehejte žloutky s cukrem, přilijte mléko a vmíchejte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Přidejte nastrouhaná jablka a vše dobře promíchejte.
2. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do jablečného těstíčka. Lívanečník nebo pánev potřete olejem a rozehřejte.
3. Postupně a zvolna smažte lívance asi 2 minuty z každé strany dozlatova. Hotové lívance posypejte skořicovým cukrem a podávejte. Můžete podávat také s džemem, jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Tyhle jablečné lívance vypadají naprosto fantasticky! Hned to považuji za skvělý tip na víkendovou snídani. Určitě je vyzkouším!