Suroviny na 6 porcí:
● 2 lž. kakaa
● 2 vejce
● 2 balíčky cukrář. piškotů
● 2 balení sýra mascarpone
● 1 hrnek instantní kávy
● 2 lžíce cukru krystal
● 2–3 lžičky likéru Amaretto
Postup:
Uvaříme kávu a nalijeme ji do talíře. K žloutkům přidáme cukr a zamícháme. Z bílků ušleháme sníh. K žloutkům přidáme mascarpone a mícháme, dokud se nespojí. Pak do hmoty vmícháme sníh. Do vlažné kávy přidáme 2–3 lžičky Amaretta.
Připravíme si nádobu, v které chceme připravit tiramisu. Do kávy z jedné strany namáčíme piškoty a uděláme z nich základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme přes sítko kakaem a dáme přes noc do lednice.