Italové ji dělají ve stylu „co dům dal“. To znamená, že do ní můžete dát jakoukoli zeleninu, kterou zrovna máte po ruce.
Ingredience:
100 g vašich oblíbených těstovin
1 mrkev
2 stroužky česneku
200 g anglické slaniny
1 cibule
hrst mražených fazolek
1/2 plechovky bílých fazolí
1 žlutá paprika
1 bobkový list
2 snítky tymiánu
3 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka konzervovaných rajčat S olej
sůl, pepř
Postup:
V hrnci si rozpalte olej a orestujte na něm slaninu. Přidejte najemno nakrájený česnek, na kousky nakrájenou mrkev, cibuli, bobkový list a tymián. Opékejte přibližně pět až osm minut. Nyní vmíchejte protlak, rajčata a přidejte asi 1,5 l vody nebo domácího vývaru.
Až polévka začne vřít, nasypejte do ní těstoviny. Po osmi až deseti minutách přidejte fazole a nechte ještě dvě minuty vařit. Ve finále polévku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, který pokrmu dodá říz.
Náš tip:
Polévku dozdobte trochou nastrouhaného parmazánu.