Na pohled vypadají skvostně a chutnají perfektně. Do náplně můžete přidat i tuňáka nebo šunku. Záleží na vaší fantazii.
Suroviny na 2 porce
– 4 větší rajčata – sůl, černý pepř – 50 g uvařené rýže – 50 g mraženého hrášku – 50 g mražené kukuřice – 1 vejce – 50 g strouhaného parmezánu – olivový olej na vymazání – čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
1. Rajčata omyjte a odřízněte jim vršek. Lžičkou vydlabejte dužinu i se zrníčky a dejte ji do misky. Osolte a opepřete. Přidejte rýži, hrášek a kukuřici a dobře promíchejte.
2. Rajčata položte do olivovým olejem vymazané zapékací mísy a naplňte je připravenou směsí. Vejce rozšlehejte s nastrouhaným parmezánem a vzniklou směsí zalijte rajčata.
3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 45 minut. Před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami.