V italské kuchyni nemůže rozhodně chybět pizza, třeba tato se čtyřmi druhy sýrů. Těsto by mělo být tenké a na okrajích krásně křupavé.
Potřebujete:
✿ 500 g hladké mouky
✿ 1 lžičku soli
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 lžičku cukru krupice
✿ 1/2 balení droždí
✿ 250 ml vlažné vody
✿ 100 g eidamu
✿ 100 g nivy
✿ 100 g mozzarelly
✿ 50 g uzeného sýra
✿ 100 ml smetany ke šlehání
✿ 1 špetku oregana
1. Do vlažné vody si rozdrobte droždí, přisypejte cukr a nechte asi 15 minut vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku, sůl, olej a vykynutý kvásek a promíchejte.
2. Těsto pak důkladně zpracujte na pomoučeném vále. Vložte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple hodinu kynout. Vykynuté těsto rozválejte do tvaru tenkého kolečka a přeneste ho na plech.
3. Povrch těsta potřete smetanou ke šlehání, posypejte oreganem a jednotlivými nadrobno nakrájenými nebo nastrouhanými sýry. Dejte péct do trouby při 250 °C asi 10–15 minut. Můžete ozdobit lístky čerstvé bazalky a podávat.