Klasické italské pečivo „čabata“ s vyloženě nadýchanou a křupavou kůrkou, ideální třeba k salátům nebo na sendviče.
Ingredience:
● 500 g hladké mouky
● 350 ml vody
● 7 g sušeného droždí
● 10 g soli
● 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Smíchejte mouku, droždí a sůl. Přidejte vodu a olivový olej, poté míchejte těsto, které bude řídké a lepivé. Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 90 min, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Po vykynutí těsto jemně přeložte na pomoučněnou plochu a rozdělte na dvě části. Každý kus lehce roztáhněte do oválného tvaru a položte na plech s pečicím papírem.
Nechte pak ještě 30 minut odpočinout. Troubu předehřejte na 220 °C a pečte přibližně 20–25 minut, dokud ciabatty nebudou zlatavé a křupavé. Po upečení je nechte náležitě vychladnout.
Příprava: 2,5 hod
Cena: 25 Kč
Čabatu jsem ještě nikdy nezkoušela, ale tenhle recept vypadá jednoduše. Zítra zajdu pro suroviny a uvidím, jak se mi to povede.
Wow, to je levný a vypadá to chutně! Myslim že zítra do toho jdu, miluju pečení.
Určitě vyzkouším tento recept, vypadá výborně a také finančně nenáročně. Děkuji za tip!
Ráda peču doma a čabata je jedním z mých oblíbených pečiv. Ta vůně, když se peče, je nezaměnitelná!
Hej, to je hustý! Nikdy by mě nenapadlo, že pečení čabaty je tak jednoduchý. Určitě to vyzkouším!
Zbožňuji čabatu! Je to naprosto dokonalá příloha k mému salátu po tréninku. A výroba doma je super zábava, určitě zkusím.