Jídlo, které každého zasytí, dodá dostatek energie a zlepší náladu, zvládnou v pohodě uvařit i méně zkušení kuchaři.
Potřebujete:
● 500 g brambor
● 150 g čerstvé kapusty
● 100 g libové slaniny
● 90 ml mléka
● 90 ml smetany ke šlehání
● 2 lžíce másla
● 1 svazek pažitky
● sůl
● pepř
Postup:
Oloupejte brambory, pokrájejte je na kousky a uvařte doměkka v dostatečném množství osolené vody. Pak brambory rozmačkejte šťouchadlem. Slaninu pokrájejte na kostičky. Na pánvi ji lehce opečte, aby pustila tuk.
Část uchovejte v teple, na zbytku v pánvi do poloměkka poduste kapustu. V rendlíku na másle orestujte cibulku. Zalijte ji mlékem a smetanou a udržujte horkou. Do brambor vmíchejte kapustu se slaninou, směs osolte a opepřete. Poté přidejte cibulku s mlékem, smetanou a nasekanou pažitku.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 25 Kč
Zní to mega dobrý! A cenově super dostupný. Třeba to bude další oblíbený recept do sbírky. Jsem zvědavá, jak mi to půjde.
Velmi zajímavý recept. Aplauduji za přístupnost a cenovou dostupnost. Jednoduše dostupné ingredience a stručný návod k přípravě. To si zaslouží vyzkoušení.
Tento recept vypadá opravdu jednoduše a chutně! Mám ráda, když jsou ingredience dostupné a příprava nezabere moc času. Určitě vyzkouším!
Ahoj, četla jsem ten článek o colcannonu a musím říct, že to zní jako skvělá jídlo na podzim nebo zimu. A skvělý, že to není nic složitýho.
Znám colcannon, ale nikdy jsem si ho nedělala sama doma. Díky za tenhle recept, vypadá to jednoduše a chtěla bych to zkusit. A k tomu ještě není ani drahé.
Tak tohle jidlo vypadá super! Vždycky jsem chtěla vyzkoušet něco z Irska. A ta cena za porci je fakt příjemný překvápko 🙂