Suroviny:
500 g kuřecích prsou
400 g pasírovaných rajčat
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého chilli
1 lžíce vinného octa
1 lžička skořice
1 lžička cukru
sůl
pepř
Postup:
V hluboké pánvi rozehřejte olej, vložte do něj nadrobno nakrájenou cibuli a usmažte ji dozlatova. Všechno koření promíchejte a společně s prolisovaným česnekem ho přidejte do pánvi k cibuli.
Vše dobře promíchejte a chvilku zahřívejte, stačí jenom minuta, aby se koření krásně rozvonělo. Poté přidejte také na kostky nakrájené kuřecí maso a ze všech stran ho opečte. Osolte a opepřete podle chuti.
Následně do pánve přidejte pasírovaná rajčata, vinný ocet a lžičku cukru. Dobře promíchejte, zakryjte poklicí a na mírném ohni nechte probublávat asi půl hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
Poté odstraňte poklici a pokrm nechte ještě asi 5 minut vařit, díky tomu se odpaří přebytečná voda a získáte tu správnou konzistenci. Omáčku podávejte s vařenou rýží nebo indickými pšeničnými plackami.
Tip!
V některých obchodech seženete hotovou směs koření.
S tímhle Vindaloo jsem hodně zvědavá na skořici v omáčce. Skvělý recept, zkusím ho hned zítra!
Mám rád indické jídlo a tady ten recept vypadá bezvadně. Určitě vyzkouším a dám vědět, jak se mi povedlo!
Super recept na večerní vaření! Rajčata a koření asi budou tvořit úžasnou omáčku. Dík za tip!
Jsem nadšená, že jsem našla recept na Vindaloo. Miluju indickou kuchyni a určitě ho zkusím připravit!
Tento recept mě zaujal. Indické kořeněné jídlo je moje oblíbené a kombinace s kuřetem a rajčaty vypadá velmi lákavě.
Indické kuře Vindaloo vypadá jako skvělý recept na rozšíření mých kulinářských horizontů. Určitě ho vyzkouším s trochou navíc chilli pro větší pálivost!