Základem tohoto jídla je koření. Podávat ho můžete s rýží nebo s plackami. Pro pikantnější chuť přidejte do pokrmu ještě nasekanou chilli papričku.
Ingredience: 4 porce
● 600 g kuřecích prsních řízků
● 200 g bílého řeckého jogurtu
● 1 lžíce garam masaly
● 1 lžička tandori masaly
● ½ lžičky mleté skořice
● 2 lžičky mletého koriandru
● 2 lžičky kari koření
● kousek zázvoru
● 400 g loupaných rajčat
● 1 cibule
● 3 stroužky česneku
● sůl, pepř ● olej
Postup:
Maso nakrájejte na kousky, osolte ho, opepřete a pak ho smíchejte s jogurtem. Nechte chvilku odpočinout. Mezitím na oleji opečte cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, koření a nechte rozvonět.
Pak přidejte maso s jogurtem, promíchejte, aby se obalilo v koření, a krátce opečte. Přidejte pokrájená rajčata, zázvor a směs přiklopte pokličkou. Na mírném ohni nechte probublávat asi 20 minut. Poté podle chuti můžete vmíchat ještě trochu nasekaného koriandru.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 75 Kč