Základem tohoto jídla je koření. Podávat ho můžete s rýží nebo s plackami. Pro pikantnější chuť přidejte do pokrmu ještě nasekanou chilli papričku.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g kuřecích prsních řízků
● 200 g bílého řeckého jogurtu
● 1 lžíce garam masaly
● 1 lžička tandori masaly
● ½ lžičky mleté skořice
● 2 lžičky mletého koriandru
● 2 lžičky kari koření
● kousek zázvoru
● 400 g loupaných rajčat
● 1 cibule
● 3 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● olej
Postup:
Maso nakrájejte na kousky, osolte ho, opepřete a pak ho smíchejte s jogurtem. Nechte chvilku odpočinout. Mezitím na oleji opečte cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, koření a nechte rozvonět.
Pak přidejte maso s jogurtem, promíchejte, aby se obalilo v koření, a krátce opečte. Přidejte pokrájená rajčata, zázvor a směs přiklopte pokličkou a dejte do trouby, kde jídlo nechte probublávat 20 min. Poté můžete vmíchat ještě trochu nasekaného koriandru.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč
Recept vypadá super! Navíc jako fotografka si nemůžu pomoct, ale už přemýšlím, jak skvěle toto jídlo zachytit na fotkách s těmi barvami a texturami. 😍
Tento recept je dokonalý příklad, jak lze snadno připravit chutné a autentické indické jídlo i doma. Cena za porci je také velmi příznivá, což ocení každý. Už se nemůžu dočkat, až ho vyzkouším.
Ahoj všem, kdo máte rádi experimenty v kuchyni jako já. Tohle jídlo mě fakt nadchlo. Hodlám přidat trochu více garam masaly, abych to měla opravdu peprný. Uvidíme, jak to dopadne. 😁
To vypadá fakt dobře, ale já nejsem moc na ty koření. Někdy to přeženu a pak to nikdo nejí. Ale chtěla bych zkusit. Když tam dám míň koření, myslíte, že to bude OK?
Miluji indickou kuchyni a tenhle recept vypadá skvěle. Jsem zvědavá, jak mi půjde příprava a hlavně jaká bude ta pikantnost s chilli. 😊
Konečně jsem našla zajímavý recept na kurku, který se nezdá být tak těžký na přípravu. S plackama to musí být top! Určo vyzkouším.