Tahle varianta tradiční indické omáčky je jemně pikantní a plná exotických chutí. Podávejte s plackami, rýží nebo těstovinami.
Příprava: 75 min
Náročnost: x x
Cena: 100 Kč
Potřebujete:
500 g kuřecího masa
20 g mandlí
25 g kokosové moučky
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 lžíce přepuštěného másla
20 g zázvoru
2 lžíce čerstvé máty
1 lžíci mletého koriandru
2 lžíce čerstvého koriandru
½ lžíčky kurkumy
½ lžičky chilli
1 lžičku garam masala
1 lžíci citronové šťávy
2 dl bílého jogurtu
sůl
1. Kuřecí maso bez kůže nakrájejte na větší kousky. Cibuli nakrájejte na drobnější kostičky. Česnek a zázvor nasekejte nadrobno. V kastrolu orestujte na másle cibuli, česnek a zázvor. Přidejte kuřecí kousky a prudce opečte. Míchejte, dokud se tekutina neodpaří.
2 Smíchejte lžíci nasekaného čerstvého koriandru s mátou, kořením a solí, přidejte do kastrolu a promíchejte. Oloupané mandle smíchejte s kokosem, jemně nasekejte a přidejte do kastrolu.
Za stálého míchání přilijte dvě třetiny jogurtu a restujte, dokud se nezačne oddělovat tuk.
3 Pak podlijte horkou vodou, aby bylo maso lehce ponořené, a na mírném ohni pod pokličkou duste 30 minut. Vmíchejte zbytek jogurtu, citronovou šťávu, prohřejte a posypejte zbylou lžící koriandrových listů, případně plátky mandlí.