Místo hustého husího kaldounu si můžete připravit lehčí husí vývar s výbornými játrovými knedlíčky.
Potřebujete:
✿ husí droby
✿ 1 mrkev
✿ 1/2 celeru
✿ 1 petržel
✿ sůl
✿ čerstvou petrželku
Knedlíčky:
✿ 1 vejce
✿ 1 lžičku másla
✿ 250 g husích jater
✿ 2 stroužky česneku
✿ majoránku
✿ sůl, bílý pepř
✿ strouhanka
1. Očištěné husí droby zalijte v hrnci vodou, přidejte očištěnou zeleninu nakrájenou na klínky nebo kolečka, osolte a uvařte doměkka. Polévku důkladně přeceďte, maso oberte, nakrájejte a vraťte do polévky.
2. Mezitím připravte játrové knedlíčky. Vejce utřete s máslem, přidejte očištěná umletá játra a ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, solí a bílým pepřem. Podle potřeby zahustěte strouhankou a vytvarujte knedlíčky.
Vkládejte je do vroucí osolené vody a uvařte. Pak je vyjměte a propláchněte studenou vodou.
3. Polévku znovu přiveďte k varu, vložte uvařené játrové knedlíčky a nechte důkladně prohřát. Podávejte s najemno nakrájenou čerstvou petrželkou.
To vypadá na skvělou polívku na náročnej tréninkovej den. Dík za recept, snad to nezvorám. 😁
Svatomartinská hostina je u nás vždy něco speciálního. Letos určitě zkusím tenhle lehčí vývar místo tradičního kaldounu!
Nikdy sem si nevěděla rady s husími droby, ale tenhle recept vypadá, že bych to zvládla. Díky za inspiraci!
Ach, husí polévku si připravuji vždycky na podzim. Něco na tom tradičním receptu mě vždycky zahřeje. Knedlíčky jsou úžasnou přidanou hodnotou!
Milé dámy, máte dětmi inspirovaný recept, který propojuje tradici se zdravým jídlem. Pokud máte jiný osvědčený tip na svatomartinské hodování, podělte se!
Týjo, husí polévka s játrovýma knedlíčkama zní fakt luxusně! Brzo ji musím vyzkoušet, už teď se mi sbíhaj sliny. 😋