Suroviny:
drůbky z 1 kachny, krůty, husy (krk, křídla, žaludek)
100 g kořenové zeleniny
2 lžíce másla
1 malá cibule
1 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
sůl, petrželka
80 g širokých nudlí
1 vaječný žloutek
100 ml mléka
Postup:
Drůbky řádně očistíme, opláchneme. Dáme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, náležitě rozmícháme, okořeníme a provaříme.
Poté přidáme nakrájenou zeleninu, předem uvařené široké nudle, drůbeží maso zbavené kostí. Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný.