Plněná husa s jablky a švestkami je sváteční pokrm plný chutí, který okouzlí vás i vaše vzácné hosty.
Ingredience:
● 1 husa (2–3 kg)
● 4 jablka
● 200 g sušených švestek
● 1 cibule
● 2 lžíce másla
● sůl
● pepř
● 1 lžíce rozmarýnu
Postup:
Husu osolte a opepřete. Jablka a švestky nakrájejte a smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí. Tuto směs naplňte do břicha husy. Potřete máslem, posypte rozmarýnem a pečte při 180 °C asi 150 min. Občas podlévejte výpekem.
Příprava: 3 hod
Cena: 600 Kč
Tohle vypadá jako skvělý recept, ideální na sváteční oslavy! Miluji kombinaci ovoce a masa, určitě to zkusím připravit na příští rodinnou večeři.