Husa na červeném víně je delikátní varianta, která přidá svatomartinské hostině na luxusu.
Ingredience:
● 1 husa (2–3 kg)
● 500 ml červeného vína
● 2 cibule
● 2 mrkve
● 2 stroužky česneku
● 1 lžíce tymiánu
● sůl
● pepř
● 500 ml vody
Postup:
Husu omyjte, osolte a opepřete. Cibuli, mrkev a česnek nakrájejte na proužky a poduste zvlášť na pánvi s kouskem másla. Přidejte víno, tymián a vodu, přiveďte k varu a nálev o čtvrtinu zredukujte.
Husu vložte do velkého pekáče či litinového hrnce, přelijte tímto nálevem a pečte při 180 °C asi 3 hodiny. Občas podlévejte a kontrolujte křehkost masa. Podávejte s pečeným bramborem.
Příprava: 3,5 hod
Cena: 650 Kč
No, vypadá to chutně, ale asi bych tolik nechtěla čekat na jídlo. Tři hodiny pečení, to je fakt hodně!
No, vypadá to dost složitě na moji kuchyň, ale asi bych se nechala zviklat. Tak co, kdo to zkusí uvařit jako první?