Husa na červeném víně je delikátní varianta, která přidá svatomartinské hostině na luxusu.
Ingredience:
● 1 husa (2–3 kg)
● 500 ml červeného vína
● 2 cibule
● 2 mrkve
● 2 stroužky česneku
● 1 lžíce tymiánu
● sůl
● pepř
● 500 ml vody
Postup:
Husu omyjte, osolte a opepřete. Cibuli, mrkev a česnek nakrájejte na proužky a poduste zvlášť na pánvi. Přidejte víno, tymián a vodu, přiveďte k varu a nálev o čtvrtinu zredukujte.
Husu vložte do pekáče, přelijte tímto nálevem a pečte při 180 °C přibližně 280 minut, prostě až bude vypečená dozlatova, a občas přitom podlévejte. Podávejte s bramborem.
Příprava: 3,5 hod
Cena: 650 Kč
Husa na červeném víně zní jako skvělý pokrm pro svatomartinskou hostinu. Miluju vaření s červeným vínem, skvěle podtrhne chuť masa. Ráda bych to ochutnala!
Tohle vypadá fakt dobře! Určitě ten recept zkusím, i když na pečení husy nemám moc zkušeností. Jen se bojím, abych to zvládla s tou omáčkou.