Konec roku s sebou tradičně přináší řadu dobře míněných předsevzetí a většina z nich se týká zdravého životního stylu.
Odhodlání po svátečním maratonu neřestí tělu trochu odlehčit ale nemusí znamenat odpírání požitků, stačí si najít zdravější alternativu.
Ukázkovou správnou volbou je třeba náš recept na pikantní hummus se zeleninovými chipsy. Tato delikatesa skvěle zastoupí smažené brambůrky nebo nachos s dipy plnými konzervantů a skvěle se hodí k večernímu seriálu.
Nejlepší na tom je, že s Enjoy Chips můžete s klidem spořádat celý sáček, protože v odlehčené pečené variantě (sáhněte po bílém balení) obsahuje jen asi gram tuku na balení.
Cizrna, z níž se hummus vyrábí, je navíc mimořádně bohatým zdrojem tělu prospěšných bílkovin a vlákniny a kromě toho podporuje imunitu.
Ingredience:
Sáček Enjoy Chips Baked (doporučujeme špenátové s česnekem)
500 gramů cizrny
2 stroužky česneku
1 lžička jedlé sody
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička červené papriky nebo kurkumy
1 lžička soli
2 lžíce pasty tahini
120 ml kvalitního olivového oleje
70 ml vody
50 ml citronové šťávy
pražená piniová semínka 1 hrst
Postup:
Sušenou cizrnu přes noc (minimálně na 12 hodin) namočte do studené vody se lžičkou jedlé sody. Druhý den vodu slijte, cizrnu znovu zalijte, přidejte ližičku soli a hodinu a půl vařte doměkka.
Hotovou cizrnu nechte zcela vychladnout, následně ji vsypte do mixéru a přidejte předem prolisovaný česnek, koření, sezamovou pastu tahini, olivový olej, vodu a citronovou šťávu.
Všechny ingredience umixujte do hebkého vláčného pyré. Na talíři hummus můžete dozdobit olivovým olejem nebo přidat trochu čerstvě umletého pepře. Podávejte s Enjoy Chips Baked, seženete je třeba v síti Sklizeno nebo v Kauflandu.