Stejným způsobem můžete připravit i jablka. Oboje podávejte s kopečkem zakysané smetany nebo zmrzliny.
Ingredience: 4 porce
● 4 hrušky
● 200 g listového těsta
● 2 badyány
● 2 lžíce medu
● 1 svitek skořice
● 2 hřebíčky
● 1 vejce na potření
Postup:
Pevnější hrušky oloupejte. Do rendlíku nalejte asi 1 l vody, přidejte koření a med. Vložte hrušky, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Pak je nechte vychladnout. Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtyři čtverce.
Do každého zabalte po jedné hrušce. Pak je vyskládejte do pekáčku. Zabalené hrušky potřete rozšlehaným vejcem. Vložte je do trouby předehřáté na 190 0C a pečte zhruba 15 minut.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 20 Kč