Stejným způsobem můžete připravit i jablka. Oboje podávejte s kopečkem zakysané smetany nebo zmrzliny.
Ingredience na 4 porce:
● 4 hrušky
● 200 g listového těsta
● 2 badyány
● 2 lžíce medu
● 1 svitek skořice
● 2 hřebíčky
● 1 vejce na potření
Postup:
Pevnější hrušky oloupejte. Do rendlíku nalejte asi 1 l vody, přidejte koření a med. Vložte hrušky, přiveďte k varu a vařte přibližně 10 minut. Pak je nechte vychladnout. Listové těsto vyválejte a nakrájejte na 4 čtverce.
Do každého zabalte 1 hrušku. Následně je vyskládejte do pekáčku. Zabalené hrušky potřete rozšlehaným vejcem. Vložte je do trouby předehřáté na 190 0C a pečte přibližně 15 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 kousek: 20 Kč
Hrušky v županu zní super! Myslím, že by to byla paráda na rodinnou oslavu. Budu muset vyzkoušet i s jabkama, jak píšete.
Moc se mi líbí kombinace hrušek a listového těsta s kořením. Musím to určitě vyzkoušet, ideální nápad na dezert pro návštěvu!
Zajímavý recept, nikdy sem neslyšela o hruškách v županu, zní to jako něco, co bych mohla zvládnout. Fotka by byla fajn, abych viděla, jak to má vypadat!