Šťavňaté hrušky v červeném víně oslní každou návštěvu.
Ingredience: kousek celé skořice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 400 ml červeného vína, 4 hrušky, 4 hřebíčky, 6 lžic medu
Postup: Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a přepulte. Do kastrůlku nalijte víno, přidejte med, vanilkový cukr a koření. Přiveďte k varu, pak vložte půlky hrušek.
Při vaření občas hrušky opatrně ve víně otočte a povařte doměkka. Hrušky ve víně nechte vychladnout. Pak je z vína vyjměte.
Zbytek vína znovu přiveďte k varu a vařte tak dlouho, až se zredukuje na hustší omáčku. Hrušky naservírujte na talířky, přelijte medovo-vínovou omáčkou a posypejte nasekanými ořechy.