Tento dezert je opravdová lahůdka. Nejlépe chutná ještě zatepla.
Suroviny:
3 hrušky
0,5 l posladkého či sladkého červeného vína
4 lžíce třtinového cukru
1 skořice
1 vanilkový lusk
nastrouhaná kůra z 1 citronu
Postup:
Hrušky oloupejte, stopku jim ale ponechejte.
V hrnci si zahřejte červené víno.
Po 5 minutách přidejte do vína skořici, vydlabaný vanilkový lusk a citronovou kůru. Přiveďte k varu.
Sirup ochutnejte a doslaďte ho třtinovým cukrem podle potřeby. Případně lze použít i klasický cukr.
Přidejte do vína hrušky a vařte přibližně 20 minut.
Až budou hrušky měkké, pokrm je hotový.
Servírujte jen tak nebo například s pribináčkem.
Vypadá to jako perfektí recept na zimu! Ta kombinace vůní a chutí musí být úžasná. Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším.
Jsem skeptická, jak to zvládnu. Nikdy to nevypadá jako na obrázku… Ale zkusím to, protože mám ráda sladké dezerty s trochou alkoholu.
Achjo, to zní skvěle! Konečně něco, co bych mohla zkusit na víkendovou hostinu. Skořice dává tomu receptu skvělou teplou vůni.
Milý recept, hrušky pošírované ve víně jsou efektní dezert, který potěší každého. Ideální pro zvláštní příležitosti.
Tohle zní fakt dobře! Určo to zkusím, miluju vaření. Hrušky a víno, to si říká o gurmánskej zážitek!
Tohle vypadá fakt luxusně! Zítra to hned zkusím udělat, snad se mi to podaří podle receptu. Miluju kombinaci vína a skořice!