Do perníku můžete přidat i nahrubo nasekané vlašské ořechy nebo brusinky. Bude mu slušet také čokoládová poleva.
Ingredience: na 1 kulatou formu
● 280 g polohrubé mouky
● 4 vejce
● 100 ml oleje
● 150 ml kefíru
● 1 prášek do pečiva do perníku
● 2 lžíce kakaa
● 150 g třtinového cukru
● 3 hrušky
Postup:
Hrušky oloupejte, překrojte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na čtvrtinky. Vejce ušlehejte s cukrem do podoby světlé a vláčně nadýchané pěny. Posléze přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přilejte olej, kefír a ušlehejte hladké těsto.
Nalejte ho do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Navrch potom vyskládejte hrušky. Koláč pečte přibližně 50 minut v troubě předehřáté na 170 0C a po vychladnutí jej ještě můžete jemně posypat práškovým cukrem.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 15 Kč