Takovým zákuskem určitě nikoho neurazíte. Je jednoduchý a skvělý.
Suroviny:
150 g karamelových sušenek
300 g blum
2 hrušky
100 g třtinového cukru
150 g hrubé mouky
100 g másla
2 polévkové lžíce mandlí
kokosová zmrzlina na ozdobu
Postup:
Předehřejte si troubu na 190 °C. Sušenky rozmixujte nebo nadrťte. Do zapékacích misek vložte na kostky nakrájené ovoce a posypejte ho cukrem.
Pak přidejte nadrcené sušenky. Mouku, máslo, nadrcené mandle, trochu nadrcených sušenek a cukr zpracujte rukama na drobenku.
Misky dejte zapéct do trouby na 25 minut. Podávejte s kopečkem kokosové zmrzliny anebo zakysanou smetanou. Dezert můžete také na závěr zakápnout trochou javorového sirupu.
Náš tip
Ještě o něco lepší dezert bude, když do něj přimícháte nastrouhaný marcipán.