Na svačinu, ke kávě či čaji jsou hruškové muffiny jako dělané, a když je vymazlíme, tak si opravdu pochutnáme.
Ingredience: 80 g rozpuštěného másla, 75 g celozrnné pšeničné mouky, 75 g hladké mouky, 120 g ovesných vloček, 1 lžička prášku do pečiva, 2 větší hrušky, 90 g hořké čokolády, 2 vejce, 100 g cukru, 180 ml mléka, sůl
Postup: Mouku v míse dobře promícháme s vločkami, práškem do pečiva a solí.Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky, čokoládu nasekáme na malé kostičky a přidáme do mísy. V jiné nádobě si prošleháme vejce s máslem a cukrem.
Zalijeme mlékem a znovu promícháme, nejlépe metličkou. Spojíme obsahy obou nádob a promícháme. Troubu si předehřejeme na 190 °C, formu na muffiny vyložíme košíčky a naplníme je. Pečeme 25 minut..