Ani odpoledne se chutné svačinky vzdávat nemusíte. Dejte si třeba tuhle teplou lahůdku.
Potřebujete:
✿ 1 zelenou hrušku
✿ ½ kelímku ricotty
✿ 1 lžíci medu
✿ špetku bílého pepře
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ 1 lžíci sekaných ořechů nebo mandlí
✿ trochu čekankového sirupu
1. Hrušky rozkrojte podélně napůl a vyřízněte jádřinec. Potřete je medem a na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi je ogrilujte ze všech stran dozlatova.
2. Ricottu si rozmíchejte v misce s pepřem a citronovou šťávou a směsí potřete teplé hrušky. Pepře dejte jen málo, aby ricotta nebyla příliš ostrá.
3. Navrch nasypejte nasekané oříšky nebo mandle. Můžete klidně přidat pár kapek čekankového sirupu a rovnou servírovat.