Pomáhá proti zácpě, vyplavuje jedy z těla, je dobrou prevencí proti rakovině, čistí krev a podporuje krvetvorbu.
Hroznové víno vyniká především svými sacharidy – glukózou a fruktozou. Má téměř stejně vitamínu B jako tropické plody avokádo, banán, guava a mango.V hroznech najdete draslík, železo, vápník, fosfor a měď.
Kyseliny, které dávají hroznovému vínu nakyslou chuť, mají v krvi paradoxně alkalizující účinek a pomáhají likvidovat kyselinu močovou.
Hroznové víno působí jako silný antioxidant, brání postupu arteriosklerózy a je silný antikarcinogen.Působí proti zácpě, napomáhá vyplavování jedovatého odpadu z organismu, zlepšuje činnost ledvin a podporuje tvorbu červených krvinek.
Postaví vás na nohy
Hroznové víno dodává rychlou energii ve formě jednoduchých cukrů, které pomáhají srdečnímu svalu při jeho práci.Má schopnost rozšiřovat cévy, zlepšit proudění krve a zabraňuje ukládání cholesterolu na žilních stěnách.
Tím se stává dobrou prevencí proti mozkové příhodě. Když bude kardiak v létě a na podzim pravidelně jíst hroznové víno a po zbytek roku pít hroznovou šťávu, zlepší se reakce jeho srdce na tělesnou zátěž.
Pitím skleničky červeného vína denně snížíte riziko úmrtí při infarktu myokardu. Malý panáček burčáku obsahuje více probiotik než jogurt.
Lidová moudrost praví, že pro uchování zdraví musí člověk vypít tolik burčáku za sezónu, kolik krve koluje v jeho žilách.Burčák obsahuje kvasinky i vitaminy skupiny B, které mají řadu kladných vlastností.
Působí nejen pozitivně na činnost srdce, ale zabraňuje vzniku nervových a kožních poruch a chrání proti onemocnění zažívacího ústrojí.
.