Suroviny:
2 vejce
1 ½ hrnku cukru
½ hrnku másla
2 nastrouhané cukety
1 ½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
½ hrnku kakaa
½ hrnku jogurtu
1 hrnek nasekané čokolády
špetka soli
Postup:
Cukr vyšlehejte s vejci do světlé pěny, přilijte rozpuštěné vychladlé máslo a dále šlehejte. Oloupanou cuketu nastrouhejte najemno, nechte ji v cedníku okapat a přidejte do krému.
Smíchejte obě mouky s práškem do pečiva, solí a kakaem a nasypejte je do cuketové směsi. Nakonec přidejte bílý jogurt a vše dobře promíchejte.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, nechte trochu vychladnout a poté ji přimíchejte do těsta. Plech vymažte máslem, vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou a nalijte do něj těsto. Pečte 180 °C asi 35 až 40 minut.
Tip!
Propečenost buchty vyzkoušejte pomocí špejle. Zapíchněte ji do středu koláče, když na ní po vytažení nebude přilepené těsto, je buchta připravena k ochutnání.