Třešňovou bublaninu už někdy ochutnal každý z nás, ale věděli jste, že si můžete připravit i vynikající jahodovou?
Suroviny:
2 hrníčky čerstvých jahod
2 vejce
130 g másla
½ sáčku kypřicího prášku
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek plnotučného mléka
1 hrnek krystalového cukru
Postup:
Do mísy nasypejte mouku, cukry a na plátky nakrájené máslo. Vytvořte žmolenku. Jeden hrnek odložte stranou. Do zbytku těsta přidejte vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto.
Jahody rozkrájejte na půlky. Plech vytřete máslem a vysypejte moukou. Těsto nalijte do formy a přidejte půlky jahod. Bublaninu můžete ještě dozdobit drobenkou. Pečte na 180 °C 40 minut.
Náš tip: Špetka muškátového oříšku dodá bublanině šmrnc.