Místo hříbků můžete použít i jiné houby, důležité je, aby byly mladé a pevné. Třeba křemenáče, žampiony, růžovky…
Potřebujete:
600 g mladých hříbků, 2 stroužky česneku, špetku drcených sušených chilli papriček, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíci rozmarýnu, 1 lžíci másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl
Postup:
Houby očistěte a nakrájejte je na asi 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.
V pánvi na směsi másla a olivového oleje zvolna opékejte česnek spolu s chilli. Jakmile začne česnek žloutnout, asi po 2 minutách, vyjměte ho. Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte je celkem 3–4 minuty dozlatova a míchejte.
Vypněte plamen, houby osolte, vraťte česnek, a přisypejte nasekanou petrželku a rozmarýn. Ihned podávejte jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou i ke steaku nebo s těstovinami.