K pivu a vínu budou perfektně ladit.
Ingredience:
1 kg dobře omytých brambor (nejlépe varný typ B)
3 lžíce olivového oleje
3–4 stroužky česneku
1–2 větvičky čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
kečup nebo váš oblíbený dip k podávání
Postup:
Brambory i se slupkou nakrájejte na silnější hranolky.
Opláchněte je ve studené vodě a osušte, budou křupavější.
Promíchejte je s olejem, solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem.
Rozprostřete na plech a pečte při 200 °C asi 35–40 minut dozlatova.
Hranolky posypejte prolisovaným nasekaným česnekem a dobře promíchejte.
Jeee, to musím vyzkoušet! Nic lepšího k mému oblíbenému vina bych si nemohla přát. Díky za tip! 😀
Tyhle hranolky s rozmarýnem a česnekem zní fakt skvěle! Už se těším, až je udělám k večeři, pivo máme doma pořád.