Hledáte dobrotu k pivu nebo vínu? Tohle je jasná volba!
Ingredience:
600 g brambor
800 g hovězího krku nebo plece
2 červené chilli papričky
1 menší červená cibule
jarní cibulka na ozdobu
olej na smažení nebo pečení
kečup
Na marinádu:
2 cibule
3 stroužky česneku
150 ml protlaku
3 lžíce barbecue omáčky
2 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř
Postup:
Maso osolte, opepřete a potřete olejem, paprikou a kmínem.
Do pekáče vložte nakrájenou cibuli a česnek a na ně i maso. Podlijte vše vodou, rajčatovým protlakem a přidejte barbecue omáčku.
Zakryjte a pečte v troubě při 150 °C asi 4 hodiny. Měkké maso pak natrhejte dvěma vidličkami a promíchejte se šťávou z pekáče.
Brambory nakrájejte na hranolky, dejte na 20 minut do studené vody, osušte a smažte ve fritéze dozlatova. Lze je také upéct v troubě při 220 °C s trochou oleje.
Na porci hranolek navrstvěte maso, posypejte ho červenou cibulí a kolečky chilli papriček. Přidejte dle chuti kečup nebo jinou oblíbenou omáčku. Nakonec ozdobte jarní cibulkou.
Já osobně miluji, když se do hranolek přidá nějaká pikantní směs. Ty chilli papričky tomu určitě dodají ten správný šmrnc.
Takovou dobrotu bych si hned dala po tréninku. Hranolky a pikantní směs zní skvěle!
Tohle vypadá jako perfektní jídlo na večerní setkání s přáteli! Už se těším, až to vyzkouším po návratu z cest.