Jablečné hraběnčiny řezy ochutnal snad každý. Chtěli byste si je udělat doma, ale hledáte ten nejlepší recept? Už nemusíte.
Ingredience: 450 g polohrubé mouky,½ prášku do pečiva, 350 g moučkového cukru, 200 g rostlinného tuku, 4 vejce, 1 kg jablek, 1 hrstička vlašských ořechů, 1 hrstička rozinek, 1 lžička mleté skořice
Postup: Smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme polovinu cukru, rozměklé máslo, 4 žloutky a dobře propracujeme.Třetinu těsta oddělíme, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do mrazáku. Zbytek těsta vyválíme na plát velikosti plechu a přeneseme jej.
Klademe ho nejlépe na papír na pečení. Oloupeme jablka, nakrájíme je na tenké plátky, nebo nastrouháme a rovnoměrně je rozložíme na připravené těsto, zasypeme je nasekanými ořechy, rozinkami a skořicí.
Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj cukr a rozetřeme ho na jablka. Navrch nastrouháme těsto z mrazáku. Řezy dáme péct do předehřáté trouby při 180°C. Hotové by měly být zhruba za 35 minut. Za závěr servírujeme se šlehačkou.