Suroviny na 4 porce:
200 g parmské šunky
2 žloutky
400 g listového těsta
500 g čerstvé žampiony
50 ml olivového oleje
600 g hovězí svíčkové
50 g francouzská hořčice
100 g listového špenátu
mletý pepř
hrubozrnná sůl
potravinářská folie
Postup:
Maso odblaníme, přepůlíme a vydatně osolíme a opepříme. Zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji (cca 2 minuty) aby se maso zatáhlo. Přendáme na talířek, pomažeme celé hořčicí a dáme do lednice vychladnout.
Spaříme listový špenát, slijeme a necháme vychladnout. Žampiony rozmixujeme na fáš, osolíme, opepříme a na pánvi smažíme tak dlouho, až zredukujeme většinu vody. Necháme vychladnout.
Na folii si rozložíme plátky šunky, tak, aby se centimetr překrývaly.Vytvoříme plát, aby do něj šlo zabalit maso. Poklademe špenátem a vrstvou hub. Doprostřed vložíme maso, zabalíme i s folií, utáhneme a dáme na 15 minut do lednice.
Stejně připravíme i druhý balíček. Na pomoučněném vále rozválíme dva větší pláty těsta (3 mm silné).
Z balíčků masa odstraníme folii, vložíme na střed těsta, aby zbylo cca 5 cm na překrytí, okraje pomažeme žloutky, zavineme, odřízneme přebytečné těsto a pořádně stiskneme kraje, tak aby šťáva nevytékala.Dáme do zapékací misky, potřeme žloutky a osolíme hrubozrnnou solí.
Špejlí vytvoříme dírku, aby mohla unikat pára a těsto neprasklo. Pečeme v troubě rozpálené na 180–200 °C. Maso necháme 10 minut odpočívat na prkénku, a pak nakrájíme na vyšší plátky a servírujeme.
.