Suroviny na 1 porci:
● 120 g libové hovězí kýty
● 40 g cibule
● 130 g mrkve
● 140 g brambor
● pepř
● 1 stroužek česneku
● 5 ml slunečnic. oleje
● sůl
● divoké koření
Postup:
Plátek hovězího masa vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Zbylou vodu můžeme použít na vývar. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a oboje pokrájíme na větší kousky. Nachystáme si druhý hrnec a brambory s mrkví v něm vaříme ve vodě doměkka.
Poté slijeme. Cibuli i česnek očistíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny, česnek na slabé plátečky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli opečeme dozlatova. Přidáme česnek, maso a brambory s mrkví a lehce osmahneme. Můžeme servírovat.